Kijk bij alle bedrijven in Rotterdam naar de Reviews.

U kunt natuurlijk ook een review schrijven.

Alle bedrijven Rotterdam

NetgearNetgear ready nas

ReadyNAS

Netgear kennen we vanuit de zakelijke wereld met modems en routers maar dit bedrijf maakt ook Ready Nas apparaten.

Menustructuur

Met een duidelijke menu structuur ga je met dit apparaat aan de slag. Met aan de voorkant op het apparaat een display waar ook het ip adres staat afgebeeld. Dit is handig als je de nas aan wilt spreken om instellingen te veranderen.

Beveiliging

De beveiliging is ook goed en kan ook gecodeerd opgeslagen worden. Er zijn vijf lagen van bescherming.

Raid 1 de data wordt gespiegeld opgeslagen

Snap shot technologie dit ziet eruit als een tijdlijn met meerdere keren dezelfde data. Dit is handig al je een document of foto hebt bijgewerkt maar het originele nog een keer wilt zien. Of ransomeware dit krijg je na een foute link aangeklikt te hebben in je email hierbij worden dan al je documenten en bestanden gecodeerd. Tegen betaling krijg je dan de decodeer sleuten. Dit kost je vaak een aardige som geld.

Gratis realtime antivirus bescherming

Bit rot bescherming eigenlijk heeft dit te maken met slechte sectoren of fouten in de aansturing van opslag. Hier kan data corrupt worden. Zo kan ook met snapshot de data weer terug gezet worden.

Het mooiste wat ik bij de nas gezien heb is een sync met dropbox dit doe je natuurlijk nachts of wanneer je niet met je data bezig bent. Het is de perfecte back-up waarbij je twee keer de data op twee apparaten en in twee gebouwen hebt.

 Data recovery

Bij deze nas is het bijna uitgesloten dat je ermee naar een recovery center moet. Immers staat de data ook in de cloud. Voor een data abonnement betaal je tegenwoordig ook niet meer zo veel. Wel moet je zorgen voor een degelijk wachtwoord denk bv. Aan zinnen aan elkaar met een cijfer en of teken erin.