Laptop en ultra notebook data recovery

Laptop Data Recovery opengeklapte laptop

Hardeschijven van een laptop zijn fysiek kleiner dan de harde schijven in een personal computer. Speciaal gereedschap en een aangepaste behandeling zijn nodig om een geslaagde data recovery uit te kunnen voeren.

De storingen zijn hoofdzakelijk mechanisch en/of elektronisch zoals de hard disk spint niet op of tikt. Schrapende of piepende geluiden wijzen meestal op een beschadiging van de leeskop die in het ergste geval de leesplaatjes beschadigen. Deze harde schijven zijn ook succesvol te recoveren al zal dit wel wat meer leeskoppen kosten omdat de beschadiging van de leesplaatjes de leeskop extra laat slijten.

Merken van 2,5 inch hard disks zijn o.a.

IBM®

Toshiba®

HP®

Fujitsu®

Hitachi®

Seagate® en anderen

Reizen

Het reizen vereist wel wat aandacht. Als een conventionele hardeschijf draait dan is deze vijf maal gevoeliger voor schade dan als deze uitstaat. Soms is het ook een samenloop van omstandigheden dat de hardeschijf defect raakt. Als de laptop in slaapstand staat is de hardeschijf in rust en staat er stroom op het werkgeheugen klaar om weer verder te gaan waar men gebleven is. Het is dus wel redelijk belangrijk wat er gebeurd als het scherm neergeklapt word. Of deze in slaapstand of uit gaat.

Onbeheerd achterlaten

Het onbeheerd achterlaten van de laptop opengeklapt. Hier bestaat het risico dat kinderen of huisdieren de laptop laten kantelen. In deze situatie is het slim om de klep altijd dicht te doen als deze onbeheerd achtergelaten wordt. Korte tikken op de laptop kunnen er voor zorgen dat de hardeschijf beschadigd wordt en de leeskop een afwijkende stand gaat aannemen.

Warmte gegenereerd door het systeem

Warmte gegenereerd door het systeem. Voor een goede werking en duurzaamheid is het belangrijk dat de warmte goed afgevoerd kan worden. Omdat de in en uitvoer kanalen van de laptop nog al stof aantrekken is het belangrijk dat deze goed schoongehouden wordt. Het zal de prestatie en duurzaamheid verhogen.

Over ons

Schuiven naar boven

Pin It on Pinterest